lauantai 12. joulukuuta 2009

Perustreeniä ilman tavoitteita

Täytyy heti näin alkuun myöntää, että olen ainakin hitusen verran kateellinen kollegoilleni Mädille ja Misulle. Poijat työstää hyvää settilöistä viikosta toiseen jo useamman kuukauden ajan. Ei se reeni sielläkään tietysti itsestään tule, mutta onhan ollut melkoisen näköisiä maastoja ja maisemia. Kiipeilyvideoissa on huudeltu legendaarisen Tervon nimen perään. Itse olen lähinnä tyytynyt huutelemaan saman kaverin nimeä Piaton pihviviikoilla...

Ranskasta lähtien eli noin kuukauden verran olen työstänyt perusreeniä ilman suurempia tavoitteita. Ongelmat eivät nilkkojen kanssa ole vieläkään ohi, joten tavoitteet on syytä jättää hamaan tulevaisuuteen. Poltetta olisi nimittäinen sen verran, että jos luvan antaisi, oltaisiin kohta taas pahemmassa jamassa - jalkojen osalta.

Uusi fyssari on saanut jotain tapahtumaan vasemmassa (eli leikatussa) nilkassa, mikä on tuntunutkin aika perhanan hyvältä. Olo oli suorastaan liikuttunut plintillä, kun jotain rupesi tapahtumaan. Ongelmat eivät kuitenkaan ole ohi, ja nyt viime kerran jälkeen fysioterapeutti epäili oikeassa (viime vuoden Ep-SM) nilkassa vielä tibialis posterior-jänteen tulehdusta. Voi olla, että lekuri kutsuupi jälleen.

Uusi ongelmapaikka oikeassa nilkassa?

Viime viikolla haettiin näistäkin huolimatta hieman perusreeniä koneeseen, ja mikäs sen mukavampaa. 5 päivää Ylläksellä tekivät gutaa. Hiihtoa tuli hyvin ja kasaan raavittiin noin 21h. Eikä loppujen lopuksi tarvinnut pahemmin työstää. Kerta päivään ladulla riitti.

Tällä viikolla olenkin vetänyt pienen intervallikuurin torstaista tälle päivälle. Yhteensä 4 reeniä siis kolmeen päivään, jossa tehollinen kesto ollut maksimissaan 20 min. Ehkä kirjoitan tuossa joululomilla lisää tästä "blokkiharjoittelusta" paremmalla ajalla - sekä myös omista kokemuksista tämän ekan jakson jälkeen.

Sen verran pitää kuitenkin loppuun valittaa, että kyllä se vaan kaikki realiteetit huomioon ottaen masentaa, kun ei juoksu kulje ihan samalla tavalla kuin aikaisempina vuosina samaan aikaan.

- 3 vuotta sitten joulukuussa tein omalla talvitestireitillä 11,3 km oman ennätyksen noin 3.20/km vauhdilla (eka puolikas 3.35/km). Tällä hetkellä olen noin 15 s/km perässä.


- Ikävä on myös parin vuoden takaista (2007/joulu) harjoitusta Mikon kanssa Kuortaneella, kun oli oikein Ekblom harjoitusta katsomassa. 11,4 km tasaisella reitillä 38.35 (3.23) keskarilla ja vika tonni 'naurettavan
helposti' 3.00. Vikalla kilometrillä taisi muuten loppua puhuminen :)


- 2008 helmikuussa 3000m määrä viikon päälle 8.53, ja sen jälkeen viikon päästä Tainin tasotestissä AerK 3.43 ja AnK 3.15, max 2.44


Siinä sitä kultaisia muistoja. Kyllä minä joskus vielä...

Ens kauel... Ehkä

4 kommenttia:

kameli kirjoitti...

Entäs Gran Canaria 2006?

10.1.
15x 1000m /2min, alle 3.15 ka:lla.

11.1.
Ei mitään muistikuvia.

12.1
Ei mitään muistikuvia, mutta varmaan vähintään 30km juoksua tänäkin päivänä.


Olé!

Jabali kirjoitti...

mieleen tulee myös lappajärven kentällä 18-kesäisinä kaksistaan juostu 5000m alle 16.20.

eihän se nyt niin kovaa ole mutta toisaalta ei vielä tänä päivänäkään ole mennyt lujempaa :)

Vormisto kirjoitti...

Kamelille:

13.1.2006
aamulenkki 6km
ap. kevyt 10km
ip. 15*1km/2' ka. 3.13,5 yht. 24km

14.1 "helppo"
aamulenkki 6km
ap. pitkä 24km 2h
ip. kevyt 6km

15.1 "Lepo"
13km kevyt

Sillä viikolla yhteensä 223km jalalla

Vormisto kirjoitti...

Jabalille:

Totta! Se on ollut kyllä yksi hienoimmista kisoista - ihan jo tunnelmankin vuoksi:) Kovimmat loppuotatukset on tullut kyllä otettua keskenään. Vauhdinjakojan oli neljää ekaa tonnia 3.20 vauhtia ja vika 3.00.

Pitänee kait kohta ruveta fiilistelemään Istiksen häiden jälkeisiä maakuntaviestiä 2007 Jalasjärvellä. Siinä vasta olikin rentoa rullausta viitoituksella ;) ja miten tärkeässä paikassa.